Новини

BILLA България с инициатива за подпомагане на Панорамата в Плевен

За трета поредна година BILLA България провежда националната кампания „Ние обичаме България“. Проектът е дългосрочен и цели подпомагането на паметници на културата и природни забележителности, част от Стоте национални туристически обекта на България. Тази година търговската верига ще подкрепи Панорама „Плевенска епопея 1887 г.“. Ще бъдат осигурени средства, за да може за първи път, откакто обектът е построен, да се извърши реставрация и консервация на художественото платно и предметния план във впечатляващата зала „Панорама“. Това стана ясно на пресконференция, в която се включиха Бойко Сачански, Управител на BILLA България, Екатерина Джумалиева, директор „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ в Министерството на културата, Георг Спартански, кмет на Община Плевен, Емилия Зорнишка, директор на Регионален военноисторически музей – Плевен, и Даниел Руменов, директор на Регионален исторически музей – Шумен.

Кулминацията на кампанията „Ние обичаме България“ 2018 ще бъде благотворителният концерт в подкрепа на Панорамата на 22 май от 20:00 ч. в зала „Арена Армеец“. Някои от най-обичаните български изпълнители ще зарадват публиката със своите изпълнения. Веселин Маринов, Тоника Домини, Дует Ритон, 100 KILA, СкандаУ, Deep Zone Project, Мистерията на българските гласове, Берковската Духова Музика, ансамбъл „Филип Кутев“, Славка Калчева и Поли Паскова припознаха каузата и се съгласиха да се включат безвъзмездно в събитието. Билетите са на символичната цена от 10 лв. и могат да бъдат закупени от всички магазини на BILLA в София и Плевен.

Събраните средства от продажба на билети ще бъдат дарени за Панорамата. Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да го направи и като закупи брандирана торбичка за пазаруване от плат на цена от 3.99 лв., като 1 лев от всяка продадена бройка ще отива за каузата.

„Бях изключително приятно изненадан, когато BILLA избра да подкрепи плевенската Панорама. Това е поредно доказателство за значението, което компанията отдава на историческото ни наследство. С помощта на „Ние обичаме България“ се надяваме да върнем гордостта на българите и самочувствието, че живеят в древна държава, която има какво да покаже пред света“, коментира Георг Спартански, кмет на Община Плевен.

Кампанията „Ние обичаме България“ 2018 се осъществява със съдействието на Министерството на културата, Министерството на туризма, Община Плевен и Столична община. Основен медиен партньор на концерта е bTV Media Group.