Новини

Канят фирми за участие в бизнес форум в Саудитска Арабия

Покана за участие в делегация начело с Министър-председателя на Република България Бойко Борисов, в гр. Рияд, Кралство Саудитска Арабия, получи кметът на Община Плевен Георг Спартански. В рамките на посещението, на 29.11.2017 г. е договорено да се проведе бизнес форум с двустранни срещи между представители на деловите среди на България и Саудитска Арабия. Форумът има за цел да насърчи директните контакти между бизнесa от двете страни при създаване на благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения, производствено коопериране, внедряване на добри производствени и търговски практики, създаване на бизнес партньорства, трансфер на знания и технологии и др. „ Поканата е основно към бизнеса, затова при интерес плевенски фирми могат да се възползват от  възможността и да заявят участие във форума”, уточнява кметът.

Във връзка с инициативата, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) сформира бизнес делегация от представители на български предприятия от следните сфери на икономиката: производство на хранителни продукти; поливни машини и съоръжения; електроматериали и съоръжения; ВЕИ и други алтернативни източници на енергия; ВПК и производство на стоки с двойна употреба; пластмасови и алуминиеви профили; мебели; текстилни изделия; произведения на стъкларската индустрия; широкоспектърни електронни съоръжения, IT продукти; лекарствени средства, медицински инструменти, апарати и препарати; произведения на изкуството от кристал, полускъпоценни и скъпоценни камъни, благородни метали; както и представители на инженерингови организации, финансови институции, инвестиционни посредници и други.

При интерес участие в бизнес делегацията се заявява на e-mail: s.zapryanova@sme.government.bg в срок до 20.10.2017 г. Допълнителна информация може да бъде получена от г-жа Светла Запрянова на телефон: 02/940 7975.

Организацията по цялостното пътуване на бизнес делегацията, в т. ч. настаняване, виза, вътрешни трансфери и участие в бизнес форума с двустранни срещи се осъществява от ИАНМСП. Всички разходи, свързани с пътуването, хотелското настаняване, визата, застраховката на командированите лица и дневни, са за сметка на участниците. На регистрираните участници допълнително ще бъде изпратена информация с финансовите параметри на посещението и подробна програма, съобщава пресцентърът на Община Плевен.