Новини

Мартин Бешков извади кръста от Вит на Богоявление

Ученикът от Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ – Плевен Мартин Лъчезаров Бешков е тазгодишният щастливец, извъдил кръста на Богоявленския ритуал, провел се край историческия мост на с. Ясен. 16-годишният Мартин участва за първи път в ритуала. В гимназията за чужди езици той учи руски и английски. Живее в село Ясен.

 

 

 

Ритуалът, организиран от Община Плевен, и тази година се проведе на историческия мост, а кръстът беше хвърлен от свещеник във водите на река Вит. Близо 40 смелчаци се впуснаха да извадят символа на христовата вяра, но най-съобразителен от тях се оказа 16-годишният Мартин Бешков. Той ще получи традиционната парична награда от 300 лв., давана от Община Плевен.

На ритуала край село Ясен присъстваха кметът Георг Спартански и неговият заместник Стефан Милев, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в Общината – Стефка Григорова, както и много граждани. За доброто настроение на всички се погрижиха музиканти от Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ – Плевен.