За нас

Радио „Плевен” е част от ОП „Общински медиен център”- Плевен и излъчва програмата си на 107,6 МНz FM. Радиото е с 24-часова програма в ефир и 2-часова /от 10 до 12 ч., в делничните дни/по кабелната радиомрежа. Интернет излъчването на програмата осигурява неограничен достъп на слушатели, извън обхвата на ефирното разпространение. Това го прави особено привлекателно за рекламодателите.

Радио „Плевен” е единствената електронна медия в града, която излъчва местна програма и е на пазара за медийни услуги от 2002 г. Програмният формат е Soft AC. Обхваща познати и любими хитове от 60-те до днес под слогана „Близо до вас”.

Форматът на Радио Плевен е насочен към целева аудитория 25-60 години. Целта е, да се предлага на слушателя възможно най-разнообразната музикална селекция, включваща любими и лесно разпознаваеми хитове от световната и българска поп и рок музика, както и популярни инструментали. Радио Плевен залага на широка музикална база – решение породено от възможността радиостанцията да се слуша в офиса, в колата или вкъщи. Избягва се повтаряемостта на едни и същи песни без това да наруши цялостното хитово звучене.

В информационните блокове на Радио Плевен представители на общината, на държавни институции и НПО коментират конкретни теми, свързани с ежедневието на гражданите. Програмата вкючва авторски музикални предавания, които привличат и аудитория от по-млади хора, извън целевата възрастова група. Примери за това са “My Tunes”, насочено към най-новите и актуални танцувални хитове и официалната седмична класация „The Hot 20”.

През м. февруари 2014 год. ОП”Общински медиен център”, след дълго прекъсване възстанови традицията, положена през 1920 г., Община Плевен да има свое печатно издание. Вестник „Плевен” има за цел да публикува информация от общината, решенията на сесиите на Общинския съвет, заповеди на кмета, обявления, страници, посветени на живота в кметствата, на плевенския бизнес, културата, образованието и спорта, на срещи с известни плевенски лекари и представяне на водещи медицински центрове. Страница „Памет” напомня за видни плевенчани и емблематични сгради в общината.

Вестник „Плевен” се подготвя и издава от редакционен екип на ОП ”Общински медиен център” и се разпространява безплатно.

От 1 март 2019 г. на честотата на Радио „Плевен” (107,6 МНz) се излъчва „Радио 1” – София. На 10 юни 2019 г. беше възстановена местната програма, която е всеки делничен ден от 10 до 14 часа. От 10 до 12 ч. програмата се излъчва и по кабелната радиомрежа на Плевен.