Новини

Футболистите на „Спартак” записаха равенство в поредна контрола

На изкуствения терен на Националната футболна база в софийския квартал “Бояна”, „Спартак” – Плевен изигра четвъртата си контрола,като продължава да е без загуба. В днешната проверка отбора завърши наравно 1:1 с „Рилски спортист” – Самоков, като допусна равенството в края на мача. Плевенчани бяха по-добрият отбор, търсейки постоянно вратата на съперника, но през първото полувреме така и не постигнаха попадение.

Втората част започна с натиск на символичните домакини, които пресираха противника в тяхната половина. В следствие опитите на футболистите, резултатът не закъсня. В 58 минута „Спартак” получи право да изпълни пряк свободен удар. От около 30 метра почти фронтално срещу вратата на гостите Станислав Байчев реализира за 1:0.

Головите положения пред вратата на самоковци зачестиха още повече, като пропуски направиха Георги Чакъров и Христо Спасов. С единственото си по-сериозно положение „Рилски спортист” успя да реализира в 81 минута изравнителното попадение.

Следващата контрола на „Спартак” е в петък отново на Националната футболна база, когато се изправя срещу Марек – Дупница.