Новини

Общинският съвет утвърди програмите за развитие на общинските търговски дружества за годината

Общинският съвет на Плевен утвърди програмите за развитие на търговските дружества с общинско участие за 2018 година. Програмите на ДКЦ ІІ-Плевен” ЕООД, ДКЦ ІІI-Плевен” ЕООД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД, “Паркстрой” ЕООД, „Инжстрой” ЕООД и „Тибор” ЕАД бяха представени на заседанието ни на 29 март и утвърдени с наше решение, информира на редовната си пресконференция в Пресклуба на БТА председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

„Може да се каже, че в случая става дума за стандартна процедура. Съгласно закона и изискванията на Наредба № 8 за условията и реда за упражняване правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества, програмите за развитие на дружествата за същата година се утвърждават ежегодно от Общинския съвет в срок до 31 март всяка календарна година. Тези програми очертават и инвестиционните намерения на дружествата, като те естествено са съобразени с техните свободни ресурси. Дружествата са общински и като такива не могат да инвестират безразборно без решение на Общинския съвет. Програмите са динамични и ако възникне необходимост – естествено винаги могат да бъдат допълвани и променяни“, коментира Мартин Митев.

На редовното заседание на Общинския съвет в края на април предстои да бъдат разгледани и годишните отчети на общинските фирми за 2017 година, информира още председателят на местния парламент. Тогава предмет на дебат ще бъде и финансовото състояние на дружествата.