Новини

Златните момичета на „Спартак 14“ се завърнаха от Полша

Плевенските каратеки от клуб „Спартак 14” се завърнаха от Полша с медали и призови места от Европейското първенство по Шотокан карате –  до. Сенсей Милена Кирниколова е изключително доволна от представянето на плевенските състезатели, тъй като в комплексното класиране от първия ден за „Кохай купата” „Спартак 14” се нареди на второ място от 27 държави, а на Европейското първенство през втория ден – на трето място. По думите на Милена Кирниколова тридневните състезания са преминали при много добра организация на домакините.

Голяма е радостта от постигнатото на Мирела Йолова, която завоюва бронзов медал, а лицата на двете европейски шампионки Натали Йонкова и Елка Панайотова просто грееха. Както каза за радио „Плевен” 14-годишната Елка – възпитаничка на плевенското спортно училище, просто не е позволила на съперничките си да вземат точка срещу нея, победила ги е безапелационно.

Голям е успехът и на отборното класиране на момичетата, които в състав Мирела Йолова,Стефани Костова, Натали Йонкова и Атина Трендафилова са завоювали бронзовите медали.

 

Младите каратеки споделиха, че също са удовлетворени от постигнатото и ще продължават да се готвят усилено, защото в края на годината предстои участие в Световното първенство, което ще се проведе в Молдова.

Николай Стоев