Новини

Ентусиасти отново ще преодоляват 25 км. от Плевен до с.Тотлебен

В пресклуба на БТА Емил Гашев – кмет на с. Тотлебен, Мартин Мирчев – активен спортист и турист и Радостин Ангелов – управител на фирма „Милкана” отправиха днес покана към плевенчани да се включат в едно невероятно приключение – да преодолеят разстоянието от 25 км. между Плевен и с. Тотлебен. В организирането на Третото издание на пешеходния поход „Плевен – Тотлебен” участват две плевенски фирми и техните ръководители.

По думите на Емил Гашев – кмет на селото, през тази година се очаква в похода да се включат близо 200 души, като най-малките – децата също ще могат да мерят сили с по-опитните, сред които най-възрастният участник е над 80-годишен бивш учител от Плевен. Фирмите и през тази година са осигурили вода, подкрепителни напитки и храни за участниците, а кметът на селото каза пред журналистите, че в центъра на Тотлебен 500-те жители отново ще се срещнат с хората от похода, ще има изненади и почерпка за всички, ще свири музика и ще бъде осигурен транспорт за преодолялите разстоянието от 25 км. с автобуси до Плевен. Радостин Ангелов – управител на фирма „Милкана” сподели, че онова, което е накарало двете фирми да подкрепят такава инициатива, е желанието да съберат хората, те да общуват помежду си, да се насладят на природата по маршрута на похода, да ги накарат да слязат от колите си и да повървят пеша, макар и веднъж в годината.

Началото на маршрута е определено за 6 октомври, от 9 ч. до „Кожухарската чешма” / пътя Плевен – с. Гривица / и организаторите предупредиха, че участниците в похода трябва да са добре оборудвани, с туристически обувки, удобни за ходене през полето и по третокласни пътища, а останалото ще ги чака на подкрепителните пунктове по маршрута от Плевен до с.Тотлебен. Мартин Мирчев, който за трети път ще помага с организацията на прехода е категоричен, че 25-километровата дистанция е разстнояние, което е по силите на всеки един участник и всички, които тръгват сутринта от „Кожухарската чешма”, достигат до последната точка – центъра на с. Тотлебен.

 

 Николай Стоев