Новини

Баскетболистите на  “Спартак”  сътвориха страхотен мач

    Едва ли присъстващите в зала „Балканстрой” в събота, вечерта са очаквали положителен резултат от своя плевенски клуб, но се оказа, че победата на гостуващия „Рилски спортист”, един от отборите в Националната баскеболна лига, който не пропуска възможности да вземе точки от всеки двубой,  беше трудно изпитание.

През по-голямата част от срещата „Спартак” подлагаше на различни изпитания „Рилски спортист”. И ако не беше непрекъсната санкция пред гиганта на плевенчани Уладзимир Крисевич, може би крайният резултат щеше на бъде съвсем различен. Още от първите десет минути борбата се завърза точка за точка  и краят беше непридвидим, защото  домакините използваха скритото си оръжие, а гостите трябваше да се адаптират към нестандатната игра на плевенчани.

Вярно е, че ръстовото предимство на гостите беше внушително, но и срещу това имаше противодействие. В края на срещата треньорът на „Спартак” Александър Дяковски заяви, че не може и да се мисли за противоборство срещу мощните американци от „Рилски спортист”. Така домакините успяха да докарат мачът   равностойно до третите десет минути, след  което отстраняването от  игра за пет нарушения на Уладзимир Крисевич  и  капитана на „Спартак” Герасим Николов направи краят предвидим. Точно тогава се завърза голяма интрига и  домакините успяха да доближат съперниците си в резултата, публиката стана на крака и само шанс помогна на „Рилски спортист” да отбележи тройка в последните секунди, да увеличи преднината си и да завършат с 86:94. Отново в зала „Балканстрой” имаше страхотна агитка от фенове на СУ „Стоян Заимов” – Плевен.

54 възпитаници на учебното заведение с бурни овации подкрепяха своите любемци, а накрая Герасим Николов и Константин Коев раздадоха автографи на децата.

Накрая всички си направиха снимка в знак на това, че плевенският спорт трябва да се подкрепя, независимо дали печели или губи в конкретния мач.

За Спартак Плевен дабъл дабъл от 31 точки и 10 борби записа Константин Коев (9 тройки), 21 точки (4 тройки) добави Ивко Ивков, а с 12 и 5 асистенции се отчете Николай Маринов. За гостите Шелдън Джетър завърши с  20 точки, 7 борби и 6 асистенции, 18 плюс 5 борби добави Еван Равънел, а по 15 регистрираха Мирослав Васов и Димитър Маринчешки.

Ето и стартовите петици на двата тима:

„Спартак”/Плевен/ – 6- Уладзимир Крисевич, 8 – Герасим Николов, 12 – Константин Коев, 30 – Милен Дудев, 33 – Николай Маринов

„Рилски спортист”/Самоков/ – 7 – Дерек Райт, 8 – Шелдън Джетър, 23 – Мирослав Васов, 24 – Мартин Маринов, 30 – Евън Раванел.

                                                                               Николай Стоев