Новини

Изложби на детско творчество и уникални реликви откриват в Плевен по повод 3 март

С откриване на изложба от Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението” и награждаване на победителите започва организираната от Община Плевен съпътстваща програма по случай 141 години от Освобождението на България. Изложбата ще бъде показана традиционно в Панорама „Плевенска епопея 1877” от 11 часа на 27 февруари.

На следващия ден инициативите продължават с изложба „Възпоменателни знаци за Освобождението”, част от проекта „Уникални реликви от българското Възраждане и национално Освобождение”. Откриването е от 11.00 часа в къща музей „Цар Освободител Александър II”.

Панихида по повод 138 години от гибелта на Цар Освободител Александър II ще бъде отслужена на 1 март, петък, от 11 часа в Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец”. Ще участва Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

В програмата на 3 март е включено и Националното първенство по ориентиране за купа „Трети март”, то започва в 10.30 часа в неделния ден от центъра на с. Къртожабене. Тържественият ритуал по повод 141 години от Освобождението на България е от 11.00 часа на пл. „Възраждане”. Празничният концерт е от 12.00 часа в ДКТ „Ив. Радоев”. В него ще участват „Ева квартет”, инструментална формация „Арта”, солисти на „Мистерията на българските гласове”, Ансамбъла „Филип Кутев” и оркестъра за народна музика на БНР.