Новини

На 20 март отбелязваме Деня на оралното здраве

Повече от 250 специалисти от страната се събират на форум по дентална медицина „Панорама 2019“. За шести път нашият град ще бъде домакин на такава специализирана среща. Това съобщи днес Павлин Стефанов – председател на Регионалната колегия /РК/ на Българския зъболекарски съюз /БЗС/ в Плевен.

От 29 до 31 март специалистите ще обсъждат  проблемите в денталната медицина, както и новостите в съвременните технологии за зъболечение. Официалното откриване на форума ще бъде на 30 март в зала „Магнум“ на Медицинския университет.

Ще бъдат изнесени три пленарни доклада и организирани четири практически курса.

По време на пресконференцията д-р Поля Петева – секретар на Управителния съвет на РК на БЗС, обясни,че  в региона работят 189 зъболекари, като само в Плевен има 120 стоматологични кабинета. Специалистите посещават селищата по определен график.

На 20 март Българският зъболекарски съюз отбелязва Световния ден на оралното здраве. Събитието е по инициатива на Световната дентална федерация, включваща в себе си около 200 национални асоциации, от над 120 страни, сред чиито членове и на Българския зъболекарски съюз.

Денталното здраве е култура, за това е много важно  да се промотира значението на поддържането на добра устна хигиена. Посланието е насочено към повишаване на осведомеността за важността на денталното здраве във връзка с общото здраве, каза още д-р Петева.

Валя Козовска