Новини

Кой ще помогне финансово на плевенския клуб „Гунди“?

И радост, и тъжни чувства имаше днес на стадион „Плевен”. Радостта на всички присъстващи дойде от победата на момичетата до 16 години от плевенския футболен клуб „Гунди” с 3:1 над съперничките им от „Севлиево лейдис”. Те не само успяха да грабнат победата, но и показаха борбена, смислена игра, която можеше да им донесе и още попадения. Момичетата на Сотир Пецанов започнаха още през първото полувреме с нападения и до почивката набавиха преднина от два гола – майсторски удар под гредата на Наталия Баракова и от 11-метров удар на Весела Петкова.

След почивката картината на терена не се промени, а настойчивите атаки на плевенчанки изведоха отново в голова позиция Весела Петкова, която оформи класическото 3:0.

И ако не беше отсъдената дузпа от главния съдия на срещата секунди преди края, нямаше да се промени изразителната преднина на домакините. Гостите не пропуснаха и крайният резултат беше регистриран – „Гунди”/Плевен/ – „Севлиево лейдис”/Севлиево/ 3:1.

Момичетата на Сотир Пецанов бяха доволни от победата, но неговото настроение беше мрачно. Той сподели за радио „Плевен”, че пределът на търпението му се е изчерпал и средствата за издръжка на отбора вече са на нула. Не може да иска пари и от родителите, които досега са помага финансово както са могли. „Готов съм да се оттегля, не виждам как може да се работи без пари. Виждате, че момичетата са научени, играят добре, но ще напуснат отбора, защото няма как да се осигури участието им в шампионата при 16-годишните!” – отсече Сотир Пецанов. Какво бихме могли да добавим? Можем само да запечатаме участието на момичетата в поредния двубой, на лицата на които има широки усмивки и се усеща желанието им да играят за нови победи!

   Николай Стоев