Новини

Момичетата на клуб „Гунди“ почетоха Георги Аспарухов

Денят 4 май е паметен за плевенския футболен клуб „Гунди”, който е основан и работи под името на големия футболист и нападател Георги Аспарухов. А почитта  на плевенските момичета до 16 години към своя идол във футбола беше запечатлена със снимка за спомен пред неговия паметник. Не само името на клуба, но и отговорността на младите футболистки към спорта ги наредиха сред най-добрите в страната. Те жънат победа след победа от четири години насам.

И не случайно са едни от най-големите съпернички на девическия съств на НСА. В последния двубой, завършил 2:1 за софиянки, момичетата от Плевен са показали много добра игра, особено през второто полувреме, през което просто игровите минути не са им достигнали за още голови положения.

Попадението във вратата на столичанки е било дело на националката Наталия Баракова и по думите на треньора Сотир Пецанов от клуб „Гунди” в националния отбор на България до 16 години вече има четири футболистки.

Той коментира още срещата, по време на която плевенските момичета са показали много добра игра, а вратарката на отбора е направила невероятни спасявания. Така клуб „Гунди” в първенството при 16-годишните заема престижното трето място, като предстои домакински мач, на който младите футболистки очакват подкрепа от плевенчани. Тя ще започне от 16 ч. на стадион „Плевен” и е определена за 7 май /понеделник/. Съпернички ще бъдат момичетата на „Севлиево лейдис”. А вероятният състав на плевнчанки е:

Деница Иванова, Даяна Димитрова, Пламена Рачева, Стефани Анкова, Кристина Александрова, Анна Христова, Анна Петкова, Виктория Иванова, Ани Лазарова, Весела Петкова, Наталия Баракова, Йоана Атанасова, Ралица Нешкова, Елена Петкова

Николай Стоев