Новини

В ОУ“Васил Левски“ отбелязват „Седмица на патрона“

С поредица от разнообразни събития в плевенското основно училище „Васил Левски” отбелязват  145 години от гибелта на Апостола. За първи път учениците ще имат и специално направени тъмно сини вратовръзки с логото на учебното заведение  – лика на Левски.

Аксесоарът към официалното облекло е изработен по модел на родител и е подарък за децата. Отсега нататък за всички  тържества, когато се изнася знамето на училището, учениците ще носят новите вратовръзки.  Директорът Таня Тонева припомня, че в навечерието на 19 февруари по традиция се отбелязва „Седмицата на патрона”. Инициативите започнаха със спортно състезание за първокласниците – „Лъвски скок”. Учениците от прогимназиалните класове се включиха  в турнир по бадминтон. Часът на класа тази седмица беше  посветен на живота и подвига на Васил Левски. Децата имаха възможност да рисуват  портрета на Васил Левски, да четат  разкази за героя, да проведат познавателни игри, свързани с живота му, както и да участват във  викторина.

 

Директорът Таня Тонева обяснява, че в програмата за отбелязване на годишнината е предвидена изложба от снимки, свързани с миналото и настоящето на ОУ „Васил Левски“ и от учебни пособия, ползвани от минали поколения възпитаници на училището. Предстои провеждането на футболния турнир за купата на училището.

Седмицата на патрона ще завърши с тържествен ритуал и изнасянето на училищното знаме пред паметника на Васил Левски в двора на училището  на 19 февруари. Ръководството на учебното заведение отправя покана към плевенската общественост да се присъединят от 9 часа и да отдадат почит към Апостола.

Валя Козовска