Новини

Хит на пазара е мартеница от пашкул

Органични мартеници от пашкул на копринена буба са хит тази година на плевенския пазар. Идеята за нестандартната изработка е на Поля Казакова, която от години се занимава с направата на символа на пролетта.

Тя предлага актуални модни техники, като в повечето от случаите използва и естествени материали. На щанда могат да се видят малки бръмбърчета, щъркели, овчари, пчели, жаби и други изделия.  В творческия процес се включва цялото семейство от бабата до внуците. Фамилията започва подготовка още от лятото, като за изработката са нужни стотици метри цветни кълбета прежда. Някои от мартенчките се правят бързо, а други изискват време до 2-3 дни. Най-много се харестват тези от естествена вълна.

Цената е от 50 стотинки до 55 лева. От днес присъства и темата, свързана с настъпването на Китайската година на кучето. Много от клиентите търсят мартеница с лика на жълто куче. „ Предлагаме на пазара разнообразна стока, за различни вкусове. Всеки може да намери нещо по свой избор“, казва Казакова.Тя пожелава на плевенчани да са живи и здрави, а за добро настроение препоръчва повече усмивки.

 Валя Козовска