Новини

Ученическите игри са в разгара си

Отборът на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен е победител при девойките – 11-12 клас по баскетбол. В залата на Ученическата спортна школа баскетболистките на гимназията се наложиха убедително над своите съпернички от Средното училище „Иван Вазов” – Плевен и се класираха за Областния етап на ученическите игри.

От останалите групи –  при юношите 8-10 кл. победители са отборът на гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен и при девойките  – ДФСГ”Интелект” – информира главният съдия Светослав Рачков.

Наградите на най-големите – 11-12 кл. при девойките връчи легендата на плевенския баскетбол и главен организатор на турнира Илия Мирков. Щастливите момичета и техния треньор и преподавател Пламен Нанков са удовлетворени от първото място. А вторите – баскетболистките от СУ” Иван Вазов” също приеха с усмивки второто място. Капитанката на отбора ще отнесе в училището грамотата за добро представяне в турнира.

Накрая имаше снимка за спомен – с купата и в присъствието на главния съдия и главния организатор на турнира. В понеделник /19 февруари/ срещите продължават. Ще мерят сили момчетата и момичетата – 5-7 кл., а от 22 до 28 февруарри – юношите 11-12 кл. Излъчени са победителите и в шахматния турнир. По информация от Христинка Илиева – главен съдия на шахматния турнир след изиграването на шахматните партии най-много точки са събрали отборите от Математическа гимназия „Гео Милев” Плевен и са придобили право на участие в Областния етап на ученическите игри. Главният организатор на волейболния турнир Игнат Митев каза за радио „Плевен”, че срещите се провеждат по предварително подготвената програма и класирането на победителите ще бъде огласено най-рано следващия петък /23 февруари/.

Победители в бадминтона са: при момичетата  и момчетата 5-7 кл. –  ОУ“Св. Кл. Охридски“ и СУ“Хр. Смирненски“, при девойките и юношите  8-10 кл. – ПГЕХТ“Асен Златаров“ и СУ“Хр. Смирненски“, при девойките и юношите 11-12 кл. – СУ“Хр. Смирненски“ – информира главният съдия Милко Митев.

Николай Стоев