Новини

„Нощни вълци“ София и автопоход – Русия посетиха Скобелев парк

Авто-мото походът „Една история – една победа“, организиран от „Нощни вълци” – София, Федерация за Автотуризъм Московска Област и други български организации премина и през Плевен.

Участниците в него посетиха Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” и поднесоха венец и цветя пред Костницата  и паметниците на руските воини в Скобелев парк.

Денчо Златанов – лидер на „Нощни вълци” София разказа за радио „Плевен, че преди пристигането си тук, са били във Видин, Враца и Ловеч. Той добави, че е мъчително да гледаш в какво окаяно състояние се намират  братските могили и паметници на младите воини, оставили костите си през войната за нашето освобождение.

И те, и руските граждани с голи ръце са почиствали местата около тях, а това говори само за едно – културата на хората, които живеят в тези райони от страната – коментира Денчо Златанов.

Обиколката на страната е посветена на 140-годишнината от Освобождението на България от османско робство. Тя продължава към Варна, Добрич, Бургас, Стара Загора, Шипка, Пловдив. А в Бургас към автопохода ще се присъединят и двама от „Нощни вълци” Русия.

Николай Стоев