Новини

Откриха новата учебна година във ВВУБ”Георги Бенковски”

Днес се проведе традиционната за формированията от Българската армия церемония за откриване на новата учебна година. Гост на мероприятието в гр.Долна Митрополия бе полковник Красимир Кръстев – началник отдел „Операции” в Командването на Военновъздушните сили.

Командирът на авиобазата – полковник Петър Банков приветства личния състав. В словото си той направи равносметка на изминалата година, какво е постигнато и какви са предстоящите задачи, като приоритетни ще бъдат летателната подготовка на курсанти и летателен състав, провеждането на висококачествено обучение на сержанти и войници в „Центъра за подготовка и обучение”, поддържането в постоянна готовност на специализирани формирования за действия при потенциални кризи и оказване на помощ на населението при бедствия и аварии. В заключение полковник Банков сподели своята категорична увереност в способностите и всеотдайността на личния състав.

 

„Трудности неизменно ще има, но аз вярвам, че всички ние ще продължим достойно, с високо чувство на отговорност и професионализъм да изпълняваме предстоящите ни цели и задачи през учебната 2018 година” – каза пред присъстващите полковник Банков.