Новини

В УМБАЛ „Света Марина“ първото родено бебе е момче

На 02 януари  в Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Света Марина“ майка от Плевен ражда първото бебе – момченце за новата година. То носи името Цветин и е с тегло 3, 650 кг. и ръст 54 см.

По данни на болницата общият брой на новородените за изминалата 2017 година е 290, от които момичетата са малко повече от момчетата – 148 на 142. Най-много са новородените от Плевен (95 бебета), следвани от бебетата от градовете Свищов, Ловеч, Велико Търново и Габрово. По официални данни на Здравното министерство Плевенска област отново е на седмо място в страната по раждаемост с 2 379 новородени бебета. За пореден път се затвърждава тенденцията новородените в България да намаляват всяка година. През 2017 година те са с 4 701 по-малко в сравнение с предходната година.

Клиниката по акушерство към УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен е с над осемгодишна история на развитие и традиции в предлагането на най-добрата здравна услуга, грижа и отношение към своите пациенти, осигурени от отлични специалисти с висок професионализъм в условията на модерна среда и най-съвременно оборудване. Ръководството на клиниката непрекъснато се стреми да разширява и подобрява предлаганите услуги на бъдещите родители. Екипът на клиниката продължава да провежда инициативата Отворени врати всяка седмица, приемайки своите пациенти в сряда и четвъртък от 9 до 11 часа. По този начин бъдещите майки се запознават с модерната и комфортна обстановка в клиниката. Всяка пациентка има право да ползва отстъпка за съхранение на стволови клетки в специални тъканни банки. За да надгради инициативата Дни на отворени врати, в отговор на потребностите на своите пациенти от повече теоретични и практически знания и умения, които да ги превърнат в едни уверени и опитни бъдещи майки, акушерската клиника започна записване за първото училище за родители. Това става по време на Дните на отворени врати с пациенти, които са заявили желание за участие в теоретичните и практически семинари за бъдещи родители.