Новини

За първи път Плевен беше домакин на турнир по реч и дебати на английски език

На 18 и 19 ноември Фондация “БЕСТ”със съдействието на Община Плевен проведе първия регионален турнир за учебната 2017-2018 година по реч и дебати на английски език. Участваха над  триста ученици от езикови гимназии от цяла България. Младежите  се състезаваха на английски език в следните категории: оригинална ораторска реч – категория, в която учениците сами пишат и представят своя аргументирана реч, интерпретация на поезия или проза, дебати в World Schools формат и драматичен дует – креативни  мини-пиеси с двама участници, със специални правила, които направиха  изпълнението им още по-впечатляващо.

Кметът на Община Плевен Георг Спартански, изпълнителният директор на Комисия “Фулбрайт” Анджела Родел и аташето по култура и образование в посолството на САЩ Мат Хагенгрубер бяха  специални  гости  на събитието и  връчиха  наградите на спечелилите отбори и индивидуални участници.

„БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критично, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.