Новини

Панихида за загиналите на пътя отслужиха в Плевен

Плевенският митрополит Игнатий и свещеници от храм „Света Параскева” отслужиха панихида в памет на жертвите от пътно-транспортни произшествия. Църковната служба се прави по инициатива на  областния управител Мирослав Петров.  Присъстваха  плевенският депутат Ралица Добрева,  заместник-областните управители  д-р Красимир Трифонов и Татяна Божинова, председателят на Общински съвет- Плевен Мартин Митев и представители на различни териториални звена в Плевен.

След панихидата митрополит Игнатий  отправи благословия към всички присъстващи и призова хората да бъдат по-добри, по-търпеливи един към друг и  по-отзивчиви, особено когато са на път.

 

Областният управител Мирослав Петров припомни, че статистиката е тревожна. От началото на година до 31 октомври на територията на Плевенска област са загинали 23-ма и са ранени 252-ма, от които 190 тежко. „Правителството предприема спешни мерки, но въпреки това решаващ фактор за недопускане на тежки катастрофи на пътя си остава отговорното шофиране на водачите”, каза Мирослав Петров.

Директорът на Областна дирекция на МВР-Плевен старши комисар  Красимир Начев  призова към толерантност на пътя и спазване на Закона за движение по пътищата, защото фактите са красноречиви за всички. „Един миг невнимание води до присъствие на такива траурни церемонии и почерняне живота на близки и роднини.

Основното нещо е самоконтрола на пътя. Колкото и полицейски операции да се правят, липсата на толерантност при водачите на автомобили, води до тези резултати”, каза комисар Красимир Начев по повод Световния ден за възпоминание на жертвите на пътно-транспортни произшествия.

Валя Козовска