Новини

Малките „Арлекинчета” ще участват в концерт с Хайгашод Агасян

Детска вокална група „Арлекино”  към читалище „Съгласие 1869”, започна активно новия творчески сезон. На малките певци им предстоят много интересни изяви на сцената и то с известни български музиканти, композитори и изпълнители. За целта вече се проведе кастинг за групата.

Първата изява на децата е съвместен проект  с Хайгашод Агасян. Репетициите  се провеждат активно, три пъти в седмицата, докато програмата стане готова. Децата усилено разучават песните на известния наш композитор,  музикант и изпълнител. Предстоящият концерт  е  с образователен характер  и се нарича „Час по музика”. Той ще бъде представен пред  ученици от първи до пети клас. За мото на изявата е избрано заглавието на песента на Хайгашод Агасян и Недялко Йорданов – „Светът е хубав , светът е чудесен”.  Съвместният проект се финансира от Община Плевен. Концертът ще бъде представен на 8 ноември от 18 часа в читалище „Съгласие”.

Детска вокална група „Арлекино” е създадена преди три години, но вече има своите почитатели. Младите таланти достойно заеха мястото си в музикалния афиш на град Плевен. Те могат да се похвалят с успешните си изяви на сцената заедно  с  Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Руслан Мъйнов .  Наскоро децата получиха покана и направиха запис на химна на плевенското училище „Единство”. Текстът е на ученик от трети клас, а музиката  е  на Максим Горанов, обяснява ръководителят Виолета Боянова. По нейни думи , изпълнението на българска музика е визитната картичка на вокална група „Арлекино”.