Новини

Данъчни инспектори се включиха в обучение по пожарна безопасност

Само за две минути клиенти  и служители от офиса на НАП – Плевен  успяха да се евакуират, след подадения звуков сигнал за пожар в пет етажната сграда. Това беше част от планираното за днес обучение по пожарна безопасност в плевенския офис. За по-бързото напускане на помещенията,  бяха отворени двата входа на сградата.

 

Инспектор Мариян Ангелов от  Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”  обясни на всички присъстващи  как се работи с прахов пожарогасител и даде възможност на доброволци да покажат наученото при боравене с уреда. Основната цел на обученията по пожарна безопасност е да образоват служителите за добрите практики за безопасност на работното място, които позволяват бърза и организирана реакция в случай на инцидент.

Представител на НАП – Велико Търново подчерта, че провелото се практическо обучение  на плевенските данъчни инспектори ще бъде дадено като отличен пример на техните колеги от останалите дирекции в страната. Плевенчани показаха, че могат бързо да се евакуират и да се справят със ситуация при възникнал пожар в  административна сграда. Цялото мероприятие приключи в 12 часа.

Организаторите и ръководството на плевенския офис на НАП се извиняват за причиненото неудобство на клиентите.

Валя Козовска