Новини

Европейският ден на езиците се проведе в Регионалната библиотека

В зала „Игротека” на Регионална библиотека „Христо Смирненски” – Плевен бе отбелязан за пореден път Европейският ден на езиците. По думите на Павлина  Цветкова – главен библиотекар в отдел „Чужди езици“ вече стана традиция да се организират подобни прояви и децата с голямо желание и ентусиазъм идват в залата. А тя беше подредена особено тържествено  – с карта на Европа и с различни нагледни средства, които помогнаха на подрастващите не само да се забавляват, но и да научат нови думи.

А Гергана Талева – ръководител на кръжок по английски език в читалище „Парашкев Цветков“ – Плевен беше подготвила за децата интерактивно културологично занимание. По забавен и интересен начин те се запознаха  с историята на празника, участваха в езикови състезания и разиграване на социографски образователни игри.

Павлина  Цветкова – главен библиотекар в отдел „Чужди езици“ каза за радио „Плевен“, че отделът, който ръководи, е единствен в региона и в  него могат да се намерят помагала за изучаване на езиците, а преподавателите – необходимите пособия за своята работа.

Николай Стоев