Новини

Децата ще творят и през тази година в двата центъра в Градската градина

1 октомври е датата, на която официално стартира работата в двата плевенски центъра за творчество.

В единия – Центъра за работа с деца в Градската градина във вторник, от 18 часа пристигнаха много желаещи да се включат в различните дейности, които и през тази година ще предлагат работа по приложно творчество, занимания по фолклор и модерни танци, театрално изкуство, музика и пеене, различни игри.

В залата на Вяра Савова още от първия ден имаше желаещи да рисуват, а малчуганите непрекъснато пристигаха и се включваха в заниманието.

При художествения ръководител на формация „Нашенчета“ Огнян Летов също имаше начинаещи, които с нетърпение очакват първите танци.

Такава беше атмосферата и в Центъра за ученическо, техническо и научно творчество на втория етаж на сградата. Клаида Дойчинова – директор на центъра каза за Радио 1 Плевен, че  тази година започва успешно и едно от новите направления, което ще привлече много желаещи е авиомоделизмът.

Повече информация желаещите да се включат в заниманията могат да намерят на сайтовете на двата центъра. Центърът за работа с деца се намира на първия етаж, а Центърът за ученическо, техническо и научно творчество – на втория етаж в сградата в Градската градина. На интернет страниците са записани телефоните, на които можете да позвъните за уточнения.

Николай Стоев