Новини

Млади художници подаряват изложба на плевенчани

Възпитаници на Националното училище по  изкуствата „Панайот Пипков“  подготвят  самостоятелна изложба в Плевен. Това са Преслава Асенова, Иван Тодоров-Ян, Владимир Петков и  Мартин Малинов, които успешно завършиха средното си образование и вече са студенти в Националната художествена академия – София и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

   

     

Абитуриентите от класа на Илиян Ангелов организираха заключителна изложба в Къщата на художниците и обещаха отново да се представят пред плевенска публика. След приемните изпити те успяват да съберат летни впечатления и емоции, които пресъздават в новите си произведения. В експозицията те показват повече от 20 картини. Макар и индивидуалисти, успяват да се обединят в тази експозиция, която са нарекли „Личности“. Универсалната подготовка, която са получили от своя преподавател, им дава самочувствието да продължат напред. С тази изложба младите художници правят подарък на плевенската публика.

Експозицията ще бъде официално открита на 4 септември от 18 часа в художествена галерия за съвременно изкуство „Дориан“.