Новини

30 млн евро ще инвестира френската „Малтери Суфле” в Плевен

Първа копка на новия френски завод за производство на малц ще бъде направена през пролетта на 2018 година на мястото на площадката на „Плевенско пиво”.  Чуждестранните инвестиции ще възлизат над 30 млн. евро,   като се очаква новото  производство да бъде пуснато през есента на 2019 година. Това стана ясно на специална пресконференция в Община Плевен, където бяха представени инвестиционните намерения  на френската компания Малтери Суфле, в  присъствието на посланика на Франция в България Ерик Льобедел, на кмета Георг Спартански и на областния управител Мирослав Петров. „Не всеки ден в Плевен, а и в България, се прави инвестиция в ново оборудване и нови мощности за 60 милиона лева. Намерението на френската фирма да  разшири производството е показателно за дългосрочните намерения да работи в нашия град.  Ние вярваме,  че голяма Франция и малка България имат своето равно поставено място в семейството на европейските народи. Инвестиции като тази укрепват нашите икономически партньорски отношения”, каза кметът Георг Спартански

Посланик Льобедел подчерта, че партньорските отношения между двете страни намират отражение във всички икономически сектори, най-вече в земеделието, което, по думите му, има голямо бъдеще. „Тази инвестиция е символна за интензитета на двустранните взаимоотношения между двете страни“, добави дипломатът.

Кметът Георг Спартански  благодари на  посланика на Франция у нас,  Н. Пр. Ерик Льобедел и му връчи почетния знак на община Плевен. Пресконференцията приключи с обща снимка на участниците в срещата.

Валя Козовска