Новини

Зала „Катя Попова”  събра почитатели на  руските песни, поезия и танци

И през тази година Областният етап на Националния конкурс „Пусть всегда будет солнце” напълни плевенската зала „Катя Попова”. Тук бяха родители и изпълнители на руски песни, поезия и танци, за да покажат своя талант и любов към руския език.

А откриването на конкурсната програма беше особено вълнуващо, защото на сцената излезе носителката на голямата награда за руска песен от 2018 г. на национално ниво Елизабет Захариева.

Двете песни, които изпълни талантливата възпитаничка на Плевенската профилирана гимназия с преподаване на чужди езици впечатли присъстващите и даде добър стимул за старта в конкурса.

Той започна с изпълненията на най-малките в категория – поезия. А те показаха завидно владеене на езика и сценично поведение – отбеляза областният председател на Национално движение Русофили – Плевен Пламен Александров. Разнообразната програма достави удоволствие на всички, председателката  на тричленното жури Ирина Иванова сподели, че участниците с всяка изминала година подготвят все по-добри изпълнения, а по-малкият брой деца в конкурсната програма в никакъв случай не означава, че борбата за първото място между тях е предопределена.

Така в различните възрастови групи първите места заеха:

– за поезия – Никол Петкова – ДГ „Първи юни”,

Филип Александров – НУ „Единство” /Плевен/, Радослав Островски – гр.Кнежа, Теодор Вановски – гр. Кнежа

– за танц – танцова група „Звездички” от ДГ „Кокиче” /Плевен/ и балетна театрална и танцова школа „Спринт”

– за песен – Владимир Йочколовски – НЧ „Васил Христов 1927” /с. Рупци/, Стефани Славчева – НЧ „Съгласие” /Плевен/, Живко Хинов – Спортно училище „Георги Бенковски” /Плевен/.

Победителите по регламента на конкурса ще участват в Зоналния етап на „Пусть всегда будет солнце”, който ще се проведе в гр. Червен бряг, на 1 юни. В него ще мерят сили изпълнители от Плевенска, Габровска, Великотърновска и Ловешка област. И през тази година Областният етап на конкурса „Пусть всегда будет солнце” беше организиран от Областното ръководство на Национално движение Русофили – Плевен с подкрепата на Община Плевен.

Николай Стоев