Новини

Младежите от Плевен имат нова придобивка

Днес беше открита площадката за стрийт фитнес в плевенския парк „Десети декември“. Лентата на спортното съоръжение преряза легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев, по чиято идея се изгради площадката.

Ще припомним, че Общинският съвет на Плевен одобри на свое заседание схемата за разполагане на площадката за фитнес на открито на територията на парк “Десети декември”. В свое писмо до местната управа от края на миналата година Йордан Йовчев, в качеството си на председател на Спортния клуб по гимнастика и стрийт фитнес „Стрийт уоркаут България“, информира, че с него многократно са се свързвали младежи от Плевен, които от дълго време желаят в града да бъде изградена професионална площадка за стрийт фитнес.

Той посочва също, че подобен тип съоръжение ще даде възможност Плевен да бъде част от градовете, в които могат да се провеждат кръгове от национални и международни състезания по този спорт. От своя страна Община Плевен оцени тази възможност и включи площадката в общинската инвестиционна програма, която бе приета от Общинския съвет като част от Бюджет 2019 на Община Плевен.

В резултат на всичко това Плевен е заложен като домакин на кръг от националния шампионат по стрийт фитнес на България, който предстои на 18 юни тази година, информира при представяне на предложението вносителят.

На днешното официално откриване присъстващите успяха да се запознаят със спорта и да видят виртуозните изпълнения на световната и вицесветовната шампионки Цвети Станева и Жасмина Бояджиева, както и техният наставник Йордан Йовчев.

Николай Стоев