Новини

С празник „Тибор” ЕАД отбеляза 30 години от създаването си

С празник пред обновения открит пазар за плодове и зеленчуци дружество „Тибор” ЕАД, което стопанисва общинските пазари в Плевен, отбеляза 30 години от създаването си. Подаръци получиха всички, споделили своите рецепти за направа на туршия и вино, както и престрашилите се да опитат люти чушлета. Изпълненията на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” допринесоха за празничното настроение.

Изпълнителният директор на „Тибор” Лидия Железарова припомни историята на създаването през 1989 год. на тогавашната общинска фирма, промените и развитието на дружеството в годините до момента. Г-жа Железарова подчерта съвместните усилия и доброто взаимодействие на ръководството на дружеството и на Община Плевен за подобряване условията на пазара както за търговците, така и за клиентите. С поздрав за годишнината към присъстващите се обърна и изпълняващият длъжността кмет на Община Плевен Милен Яков.

Той припомни, че в исторически план Плевен винаги е бил свързан с търговията на плодове, зеленчуци и животни. Г-н Яков беше категоричен, че през последните години дейността на „Тибор” ЕАД се развива успешно, дружеството успя да се стабилизира финансово, а на територията на пазара са извършени редица дейности по подобряване на материалната база.