Новини

Министър Радев даде положителна оценка за работата на плевенската полиция

Противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон бяха сред обсъжданите теми по време на  срещата на министъра на вътрешните работи Валентин Радев с кметове и кметски наместници от Плевенска област. Всеки един от тях е имал възможност да  постави своите въпроси, свързани с проблемите по места. По този повод министър Радев съобщи, че жителите на малките населени места трябва да имат достъп до полицейска услуга по всяко време, но не е казано, че трябва да има по двама полицейски инспектора във всяко населено място.

След вчерашното оперативно заседание на правителството, министър-председателят Бойко Борисов възложи на министър Радев при пътуванията си в страната и участието си в анализи за работата на областните дирекции на МВР да провежда срещи с всички кметове, включително кметските наместници, да се информира лично от тях за работата на мобилните полицейски групи и да предприема незабавни мерки за подобряването й, ако бъдат докладвани проблеми.

На срещата в Плевен министър Радев изслуша доклада на главен комисар Красимир Начев за дейността на ОД на МВР през миналата година. Той даде положителна оценка на работата на плевенската полиция и похвали служителите. „Трендът е нагоре, постоянно се повишава разкриваемостта на престъпността“, каза министър Радев и допълни, че по думите на главния секретар плевенските полицаи били най-добрите, заедно с техните колеги от Стара Загора. Срещата завърши с обща снимка на ръководителите пред сградата на ОД  на МВР-Плевен.

Валя Козовска