Новини

Синдикатите са готови да протестират пред министрите на правосъдието от европейските държави

Днес пред сградата на Съдебната палата в Плевен служителите в системата на сигурността и охраната проведоха събрание на открито по повод липсата на решение от страна на Министерството на правосъдието за щатните и финансови проблеми в Главна дирекция „Охрана”. Репортерката Валя Козовска попита  Валентин Колачев – председател на синдиката на „Съдебна охрана” – Плевен и Ангел Йорданов – председател на синдикалното дружество на служителите в българските затвори – Плевен как ще продължат протестите и има ли нови моменти в исканията на синдикатите и служителите? Те подтвърдиха, че исканията на всички остават същите и протестите ще продължат, докато не постигнат решаването на проблемите.

Инспектор Сийка Нешева – отговорник за конвоя в Плевенската съдебна палата каза за радио „Плевен”, че е недопустимо в днешно време да има недостиг на охрана в съдебната система. По думите й има места в Плевенска област, където има само по един охранител в обект, което е прецедент.

Петър Николов – председател на синдикалната организация на служителите в българските затвори –затвора в Белене добави, че е от 23 години е в системата и досега той и неговите колеги са чували само обещания. Крайно време е да бъдат чути и да бъдат изпълнени синдикалните ни искания – каза още Петър Николов. По думите му неговите колеги от Белене подкрепят протестните действия и се присъединяват към тях.

Николай Стоев