Новини

НУ „Патриарх Евтимий” стана на 113 години

Днес плевенското начално училище „Патриарх Евтимий“  отбелязва 113 години от своето създаване. Тържеството  по  повод патронния празник  беше в НЧ „Съгласие 1869“. Директорът Весела Йотова с усмивка посрещаше гостите и с гордост обясняваше, че в училището се обучават 360 деца от 1до 4 клас, разпределени в 15 паралелки.

На събитието  бяха кметът Георг Спартански и заместник-областният управител Татяна Божинова, които поздравиха децата и техните преподаватели. В програмата взеха  участие бивши и настоящи възпитаници на училището, които се представиха с музикални и инструментални изпълнения, стихове, танци и демонстрации по шотокан карате.

Камерен състав от Плевенска филхармония с диригент Славей Тинчев  изпълни произведения от Щраус, Офенбах, Гуно, Бизе и български композитори. Със свои изпълнения се включиха ученици от  Балетната школа при читалището с ръководител Маня Николова, Детска вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова и танцова двойка от Школа по спортни танци „ Зорая“.

Валя Козовска