Новини

За по-чист Плевен си подадоха ръка Общината, „Екопак” и директори на детски заведения и училища

Онлайн платформата „Рециклиращо училище. Учители за чиста природа” представиха в Община Плевен от „Екопак” на среща с директори на детски градини и училища от общината. На срещата присъстваха кметът на Общината Георг Спартански, изпълнителният директор на „Eкопак България” АД Тодор Бургуджиев, заместник-кметът Стефан Милев. Платформата беше представена от Мариана Петкова, мениджър „Връзки с обществеността и комуникации” от компанията за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Модулът дава възможност след регистрация да се ползват безплатно обучителни материали, които преподавателите да ползват в часовете, да се обменят опит и идеи и се  дават предложения за подобряване и разнообразяване на материалите.

„Нека се постараем сега да научим най-малките да обичат природата, да имат отговорно отношение, да пазят чисто, за да има резултат това обучение в дългосрочен план. Много по-лесно, по-евтино и по-умно е да не се цапа, отколкото да се организират кампании по почистване”, подчерта кметът Спартански. Пред директорите той изрази готовност да помага и лично да се включва във всяка организирана от тях инициатива, свързана с чистотата. От своя страна „Eкопак България” АД ще предоставят безвъзмездно при заявен интерес от училищата цветя, храсти и дървета за озеленяване на дворните и околните пространства.

От фирмата обявиха и че ще организират на национално ниво заедно с Министерство на образованието специален конкурс с награден фонд.