Новини

Минута мълчание в памет на Костика в Общински съвет – Плевен

С минута мълчание в памет на големият творец Константин Симеонов – Костика, започна днес заседанието на Общински съвет – Плевен. Именитият и уважаван от всички плевенчанин напусна този свят след тежко боледуване. „Костика вървя по своя път с достойнство и чест! Отдал живота си на изкуството, той ще остане завинаги в историята и сърцето на Плевен! Загубихме един обичан творец, уважаван и добър човек!“, каза в началото на заседанието председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Известен в целия свят със своите творби, Костика ще остане завинаги в историята на Плевен и като автор на паметника на друг именит наш съгражданин – Емил Димитров. Заедно със съпругата си Убавка Тончев той подари на родния Плевен и емблематичната скулптурна композиция с жабките.

В зала „Гена Димитрова“ днес общинските съветници работят по предварително предложен дневен ред от 42 точки. По точка 2 – Предложение относно приемане на нова Наредба №18 за реда за управление, ползване и разпореждане с общински жилищни имоти съветниците продължително обсъждаха промените и в момента гласуват точка по точка измененията в наредбата.