Новини

Плевенски участници отново грабнаха големите награди на конкурса „Пусть всегда будет солнце“

Осезателно беше плевенското присъствие и през тази година на националния етап от конкурса за руска песен, поезия и танци „Пусть всегда будет солнце”.

На сцената на народно читалище „Искра” в Казанлък показваха своя талант над 80 индивидуални и групови изпълнители, а двете журита – за поезия с председател актьорът Константин Попов и на музикалните и танцови участници – проф.Стефан Чапкънов трябваше един цял ден да прослушат всички изпълнения и да определят най-добрите. Така от Плевенска област две участия грабнаха големите награди в своите категории.

Голямо беше вълнението и радостта на малките танцьори от детска градина „Кокиче” -. Плевен, които завладяха публиката в залата и журито със своя цигански танц. Не случайно те грабнаха голямата награда в категория – „Детски градини”.

А невероятното изпълнение на Елизабет Захариева – Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен просто я открои от останалите участници с руска песен. Тя също получи голямата статуетка с първото място.

Успешно беше представянето на формация „Витаминки” – Кнежа и  бардът Живко Илиянов Хинов – Специализирано спортно училище „Георги Бенковски“- Плевен , които бяха отличени с диплом.

А завършекът на празненството на руската песен, поезия и танци беше съборът на русофилите в България, който традиционно се провежда в началото на септември на язовир „Копринка”.

Там пяха и танцуваха финалистите от конкурса „Пусть всегда будет солнце”, а около сцената и в района на язовира пристигнаха над 10 хиляди души от цялата страна.

Николай Стоев