Новини

Откриха академичната година в Медицинския университет

С празнична церемония беше открита 44-ата учебна академична година в Медицинският университет –Плевен. В присъствието на официалните гости, академичното ръководство, родители и близки, първокурсниците тържествено положиха клетва. Нововъведен ритуал от тази година с който новоприетите студенти стават морално съпричастни към основните ценности и мисията на висшето учебно заведение, към Етичния кодекс и академичните традиции.

511 студенти започват обучение в специалностите „Медицина”, „Фармация”, „Медицинска сестра”, „Помощник фармацевт”, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” и „Медицинска козметика”.

Новоприетите младежи и девойки бяха поздравени от кмета Георг Спартански и от ректора на университета проф. д-р Славчо Томов, който обяви новата учебна година за открита и връчи студентските книжки на първокурсниците, приети с най-висок бал по всички специалности на факултетите и колежа. За първа година в специалност „Медицина“ има четири новоприети с максимален бал 36, които са възпитаници на две от елитните гимназии в град Плевен – МГ „Гео Милев“ и ДФСГ „Интелект“. Отличничките Елица Кръстева, Екатерина Ватева, Кристина Пеева и Марина Димитрова споделиха причините за избора си да се обучават именно в плевенската Алма Матер.

Празничната церемонията завърши с музикален поздрав от Общинска хорова формация „Гена Димитрова“.