Новини

„Спартак“ записа домакинска загуба на стадион „Плевен“

Въпреки, че общинският футболен клуб „Спартак” излезе на терена на стадион „Плевен” с амбицията да продължи победния се ход в Северозападна аматьорска лига, в края на двубоя с „Бдин” /Видин/ футболистите на старши треньора Красимир Бислимов допуснаха първа загуба от началото на сезона.

Срещата започна с атаки към вратата на гостите и още в 10-та минута Ивайло Иванов простреля мрежата на „Бдин” и резултатът стана 1: 0. Така първото полувреме преминаваше в атаки към едната и другата врата, но гостите демонстрираха бърз и комбинативен футбол и така в 41-та минута те достигнаха до изравняване на резултата. Първото полувреме завърши при равенство, но още в началото на второто футболистите на „Бдин” организираха опасни атаки, при една от които главният съдия отсъди дузпа и в 57-та минута гостите поведоха с 1:2. Две минути по-късно резултатът стана 1:3 и футболист от Видин за невъздържано поведение получи втори жълт кантон, а след това напусна терена преди последния съдийски сигнал.

Домакините се вдигнаха на непрестанни атаки и при една от тях беше отсъдена дузпа, но това не беше достатъчно за постигането на обрат в мача. Ивайло Иванов отбеляза за 2:3 и така завърши срещата.

„Спартак” записа първа загуба от началото на сезона, а „Бдин” успя да грабне трите точки и да остане в челото на временното класиране. Следващата неделя ще предостави интересен двубой на любителите на футбола, тъй като един срещу друг ще излязат на терена „Вихър”/Славяново/ и „Спартак” /Плевен/. Срещата е на 16 септември, от 17 ч., на стадиона в гр.Славяново.

Николай Стоев