Новини

Плевенчанка получи национална диплома за отличие

Областният управител Мирослав Петров днес връчи Национална диплома за отличен успех и участие в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“ на Виктория Николаева Йорданова, завършила 12-ти клас в СУ „Иван Вазов“ – Плевен.

На събитието присъстваха още заместник областният управител Татяна Божинова, Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, директорът на СУ „Иван Вазов“ Димитър Митев и класният ръководител на Виктория, както и близки на наградената девойка. В краткото си обръщение към отличничката Мирослав Петров подчерта, че е гордост ученик от Плевен да получи такава престижна диплома.

Виктория Йорданова благодари за уважението и признанието на държавната администрация да й връчи този приз и добави, че е имало много безсънни нощи и усилия, за да достигне до пълното отличие както в дипломата, така и на държавните зрелостни изпити.

Тя ще продължи образованието си в чужбина и каза, че още не е взела решение след завършването му дали ще се върне в България. От 1996 година Министерството на образованието и науката ежегодно присъжда почетно отличие „Национална диплома“. С такова отличие се удостояват ученици в годината на завършване на средното им образование за постигнат общ отличен успех 6.00 и една или повече награди, получени от учениците в 11 или в 12 клас от класиране на първо, второ или трето място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата или спорта. През тази година 56 ученици в страната, сред които и Виктория Йорданова, са завършили с пълно отличие.

Николай Стоев