Новини

Иво Илиев спечели купа „Пловдив” при силна международна конкуренция

На 5 август в Пловдив се проведе Открит турнир по триатлон за купата на града. Надпреварата събра на Гребния канал състезатели от 8 български клуба и представители от Македония, Гърция и Турция.

В турнира взеха участие 8 триатлонисти от плевенския клуб „Борислав Доков”. От тях трима печелят медали.
Треньорът на плевенския клуб по триатлон и състезател Иво Илиев спечели купа „Пловдив”, след като успя да се класира на първо място в олимпийската дистанция на 1 500 м. плуване, 40 000 м колоездене и 10 000 м бягане. В силна междудародна конкуренция плевенчанинът успява да се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, оставяйки след себе си Димитър Генов от Пловдив и Валентин Кирилов от София.

При най-малките – до 9 години Валентин Илиев печели третото място, като е изпреварен единствено от двама състезатели от Македония. Неговият съотборник Ивайло Кацарски остава назад в класацията.

В групата до 15 години Владимир Валентинов също печели бронзов медал.

При мъжете на къса дистанция завърналият се в клуба Валентин Грижов не успява да пребори силната конкуренция на къса дистанция – 750 м плуване, 20 000 м колоездене и 5 000 м бягане и остана извън призовата тройка, а само 1 секунда дели от третото място друг плевенчанин – Стефан Кънчев, който участва на олимпийската дистанция при мъжете.

Състезанието в Града на тепетата се проведе при много силно слънце и високи температури, които допълнително повлияват на представянето на състезателите.

В съботния ден плевенчани се впускат и в плувен маратон в Пловдив, като преодоляват 1 000 м., за което получават грамоти за участие.

В момента подготовката на триатлонистите на СКТ „Борислав Доков” – Плевен е насочена към най-важното за годината състезание – Държавното първенство по триатлон на основна дистанция. Надпреварата ще е на 7 и 8 септември в курорта Камчия. На 15 и 16 септември в Охрид ще се проведе Балканско първенство за всички възрастови групи, като в момента клуба обмисля своето участие, тъй като то е свързано с високи стартови такси.