Новини

Клуб „Север“ зарадва плевенчани с нови успехи в ориентирането

И това лято се оказа плодотворно за плевенските ориентировачи. След като направиха голямата сензация с първото място на най-голямото за годината състезание – Купа „България”, успехите не закъсняха и в следващите стартове. Голям успех отчетоха за плевенското ориентиране състезателите – участници в Държавното първенство по коло-ориентиране.

В него те спечелиха няколко призови места и медалистите бяха не един и двама. Отбелязваме третите места при мъже/елит/ на Илдар Михнев, Александър Димитров и Пламен Райков и при жените/елит/ на Цветелина Митева, Лиляна Маринова и Грета Борисова. Радост за ръководството на клуб „Север” донесоха първите места при мъже – 12 на Симеон Митев, Александър Иванов и Павел Здравков, при мъже – 14 на Вилиана Гургурова, Калоян Иванов и Здравко Колев и при мъже – 16 на Никола Иванов, Светлин Василев и Цветелин Велков.

Последваха още два големи турнира, в които плевенското ориентиране регистрира две трети места – за купа „Идеал Стандарт” състезателите се изкачиха на третото място на стълбичката в комплексното класиране, като пребориха конкуренцията на 26 тима, а за купа „Габрово” – също трети от 30 участващи клуба.

Успехите на плевенското ориентиране идват благодарение на усилената треньорска работа, на добрата физическа и теоретична подготовка на всички състезатели – сподели за радио „Плевен” инж. Петър Иванов – председател на спортен клуб по ориентиране „Север”.

Големите изпитания предстоят през септември. Това са Държавните първенства по нощно ориентиране, за купа „Ехо”, щафети и за ветерани, които са включени в календара на Българската федерация по ориентиране.

Николай Стоев