Новини

Започва ремонт на пешеходния подлез при жп гарата

От 6 август единственият пешеходен подлез в Плевен при жп гарата ще бъде затворен за ремонт. Предстоящите дейности включват подмяна на отводнителните улеи на входа, изхода и в средната част, реновиране на подовата настилка от търкана мозайка, на стените от мрамор, мазилката на тавана и мозаечните плочи на стълбите, ще бъде монтирано изцяло ново ЛЕД осветление. В тази връзка със заповед на кмета на Община Плевен се регламентира алтернативен маршрут за преминаване по надлеза на бул. „Георги Кочев”, където има временна организация на движението, поради ремонт. Необходимата сигнализация ще осигурява безопасността на пешеходното движение.

Всички изкопи в района на подлеза ще бъдат оградени със сигнална лента и осветени в тъмната част на денонощието със светлинна сигнализация. На двата входа ще бъдат поставени временни огради и информационни табели.

Общата стойност на ремонта на подлеза е 55 000 лв. (без ДДС). Негов изпълнител е „Хидрострой БГ 63” ЕООД. Дейностите се очаква да приключат в средата на септември.