Новини

Вердиеви вечери предлага началото на юли

С „Вердиеви вечери под звездите“ приключва твроческия сезон на Плевенска филхармония. Известни оперни изпълнители от България, Италия и Сърбия ще пеят на сцената на Летния театър в парк „Кайлъка“. На 2 юли от 21 часа ще бъде представена операта “Набуко“, а на 3 юли „Аида“. По думите на гост-диригентът Найден Тодоров и двете опери от Джузепе Верди ще вдигнат още повече нивото на миналогодишното представяне на операта „Набуко“, която събра над 1 000 почитатели.  Режисьор и на двете постановки  е Надя Христозова. В главната роля на Набуко плевенчани ще чуят баритона Венцеслав Анастасов, а Абигайл – невероятния сопран – Йорданка Дерилова. В ролята на Захария ще бъде Ивайло Джуров , бас, а на Измаел – Георги Султанов, тенор .

Световноизвестното сопрано Цветелина Василева  ще се представи  в ролята на Аида. Още две имена блестят в афиша на оперите и това са Дарио ди Виетри , Италия в ролята на Радамес и Саня Анастасия , Сърбия в ролята на Амнерис.  Двамата големи оперни изпълнители често  пеят  на сцената на  „Арена ди Верона“ в Италия.

Ролята на  Амонасро е поверена на баритона Венцеслав Анастасов,  в ролята на Рамфис ще чуем Юлиян Константинов, бас, а царя на Египет ще представи  – Ивайло Джуров, бас.

Във Вердиевите вечери  участват още Общински хорова формация „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева, хор на Русенската опера с диригент Стиляна Димитрова и балетна формация при читалище „Съгласие 1869“ с ръководител Маня Николова.

Валя Козовска