Новини

Плевенските тенесистки завоюваха престижни класирания

Един от големите таланти на плевенския тенис – Росица Денчева направи запомнящи се крачки в международните турнири от календара на ТЕНИС–ЕВРОПА / Европейска федерация по тенис /. Още на първия турнир – 12 год. в Анталия / Турция / тя зявоюва първото място, а на в Лимасол / Кипър / отново се нареди първа. Последваха престижните класирания в Букурещ – І-во място и ІІ-ро място – двойки, в Добрич – 12 год. – І-во място – І-ва ракета на отбора. За първи път в историята на тенис клуб „Плевен 90”  Роси Денчева, заедно с националния отбор, се класира на ІІ-ро място в Хантимансийск / Русия / и получи право да играе на финалите на Европейското първенство в Англия, а там зае шесто място в Европа. Основен дял за това имаше нашето момиче – І-ва ракета на отбора. Отлично се представи и Йоана Константинова. На турнира в Добрич тя спечели второ място на двойки и трето място на двойки. През тази година Росица Денчева спечели  и престижна награда от фондация „Димитър Бербатов”.

Отлично се представи Йоана Константинова в Прокупле / Сърбия /. Спечели бронзов медал на сингъл, а на двойки са първи с Никол Николова след убедителни игри и без загубен сет. Сега се очаква тези две талантливи тенисистки на плевенския клуб успешно да се представят на турнирите в Порто Сан Джорджо / Италия / и в Унгария, както и да бъдат включени в националния отбор до 12 години за участие в Европейската лятна купа.

Успешни турнирни битки показа и Цвета Радева на международния турнир до 14 год. в Скопие, като се класира на четвъртфинал. Последната среща с Кузмановска / Македония / игра отлично, но загуби 3-6, 6-2 и 7-5. В следващите месеци до края на сезона предстоят още международни турнири и с основание ръководството на плевенския тенис клуб очаква още добри представяния на младите и талантливи състезателки.

Николай Стоев