Новини

Росица Денчева отново се докосна до световния тенис

Големият плевенски талант в тениса Росица Денчева се докосна отново до големия спорт, след като получи правото заедно с Робен Гавани да участва в едноседмичен лагер „ChampSeed“ в академия „Муратоглу“.

Тази инициатива на световноизвестната тенис школа събра едни от най-талантливите подрастващи деца от цял свят се събират заедно, за да тренират в рамките на седем дни – информира майката на младата спортистка Мария, която добави за радио „Плевен”, че срещите с такива големи имена като Новак Джокович, Станислав Вавринка, Зверев, Гофен, Раонич и Бердих са дали голям стимул и удовлетворение да двамата български тенесисти.

Въпреки неблагоприятното време, седемдневните тренировки са били много ползотвори и домакините са удовлетворили всички желания на спортистите и треньорите – каза за Българската федерация по тенис националният треньор по тенис Даниел Ангелов, който придружаваше децата.

През миналата година Росица Денчева и Робен Гавани спечелиха титлите от най-силния международен турнир по тенис в света за момичета и момчета до 10 г. „Смриква Боул“ в Хърватия.

Николай Стоев