Новини

„Kids’ Athletics” пристигна и в Плевен

Програмата на Българската федерация по лека атлетика и Министерството на младежта и спорта „Kids’ Athletics” събра тази събота в плевенската зала „Спартак” близо седемдесет деца от различни селища на областта, за да се включат в демонстративните състезания под ръководството на Антон Бонов – координатор в БФЛА по младежките програми.

Освен символичния домакин на проявата – ръководството на атлетически клуб „Феникс 2004” – Плевен, в надпреварата се включи и Спартак“-Плевен под ръководството на Хари Найденов, това са деца между 5 и 12 години, които преминаха по трасето на щафетата, хвърляха медицинска топка и скачаха от място.

А най-малката – Симона Цанева от с.Милковица се включи за първи път в състезателни дисциплини.

Тя върви по стъпките на баткото, който вече е състезател в един от лекоатлетическите клубове и най-много й допадна щафетата, в която се класира първа.

По думите на Явор Топузов – треньор в клуб „Феникс 2004”-Плевен инициативата премина при много добра организация и при добри условия, които предлага закритата лекоатлетическа писта.

Предстоят още инициативи, на една от които ще присъстват близо 25 преподаватели по физическо възпитание, за които ще бъде организиран семинар и в рамките на два дена ще има демонстративни състезания с ученици от цялата област.

Така плевенският клуб, съвместно с Българската федерация по лека атлетика ще търси нови таланти и ще привлича подрастващите в клубовете по лека атлетика. Антон Бонов каза за радио „Плевен”, че амбицията на ръководството на БФЛА е да обиколи възможно повече градове в страната и да популяризира „кралицата на спортовете” сред децата между 5 и 12 години.

Програмата осигурява уреди, пособия и всичко необходимо и малките лекоатлети могат да покажат своите възможности безплатно, без стартови такси  и плащане на каквито и да е пари за участие.

А краят в съботния ден беше особено вълнуващ – всички получиха грамоти за показани добри постижения.

Николай Стоев