Новини

Деца се включиха в програма, посветена на 145 години от гибелта на Васил Левски

Деца рецитираха стихове и пяха песни по повод  145 години от гибелта на Васил Левски. На тържеството се събраха възпитаниците на основното училище и техните родители, за да отдадат почит към Апостола. С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя на паметника в двора на учебното заведение приключи „Седмицата на патрона“.

Официалните  гости – депутатът Владислав Николов и общински съветници от Община Плевен поздравиха учениците и им пожелаха да пазят заветите на Левски и да съхранят българския дух.

За първи път учениците бяха със специално направени тъмно сини вратовръзки с логото на учебното заведение  – лика на Левски. Аксесоарът към официалното облекло е изработен по модел на родител и е подарък за децата. Отсега нататък за всички  тържества, когато се изнася знамето на училището, учениците ще носят новите вратовръзки – обясни директорът Таня Тонева. В навечерието на 19 февруари по традиция се отбелязва „Седмицата на патрона”. Инициативите започнаха със спортно състезание за първокласниците – „Лъвски скок”. Учениците от прогимназиалните класове се включиха  в турнир по бадминтон.

Часът на класа беше  посветен на живота и подвига на Васил Левски. Децата имаха възможност да рисуват портрета на Апостола, да четат  разкази за героя, да проведат познавателни игри, свързани с живота му, както и да участват във  викторина.

В програмата за отбелязване на годишнината е включена изложба от снимки, свързани с миналото и настоящето на учебното заведение. Патронният празник завърши с футболен турнир между класовете.

Валя Козовска