Новини

Шампионска среща в НУ „Патриарх Евтимий”

„Спортът е здраве” с пълен глас извикаха „посланиците на здравето” със световния шампион Детелин Далаклиев. Заедно със своята учителка Милена Борисова поканиха великия боксьор, за да сподели как е тръгнал по пътя на големия спорт. Събитието е част от поредицата инициативи, които се провеждат по проекта „Училище за здраве”, в който участват учениците от  II „г” клас на НУ „Патриарх Евтимий”.

И като истински посланици на събитието поканиха и останалите второкласници от училището да споделят с тях предстоящата среща.

Госпожа Борисова сподели спомени за боксьора и го върна към неговото детство. А той разказа, че най- хубавото на детството са игрите навън с приятели. Сподели, че и сега си спомня и изпълнява важни съвети, които е получил в семейството. Колко е важно училището и знанията, за да се превърнеш в голям спортист разказа той на второкласниците.

Боксьорът, като всяко дете се е увличал по различни спортове, но винаги е гледал боксьорски срещи по телевизията, така се е влюбил в красотата на този велик спорт и на 14 години се качва на ринга. За преживяванията и вълненията, за първата си среща разказа шампионът. Учениците бяха впечатлени от думите му и не спираха да задават въпроси. От това как съвместява големия спорт със семейството до това дали болят ударите на противниците и какво представлява и как се преживява нокаут.

Шампионът разказа, че за него боксът е игра, забавление, удоволствие и може би в това се крие успехът му. Боксът е не само удари и нападение, но и комбинация от бързина и добре изградена защита.Въпреки тежките тренировки, годините усилена работа той става шампион, но не е сам. До него стой отличен екип, който го подкрепя. Важен урок даде шампионът на второкласниците. Той сподели, че трябва да си добър човек, да имаш и уважаваш екипа и приятелите си, никога да не се отказваш и да градиш своята шампионска психика. Защото има много спортисти, но единици достигат  върха.

Заедно с това децата се запознаха с един скромен, усмихнат и по- голям техен приятел, който ги посъветва, че е важно всеки ден да спортуват, защото спортът е здраве. Сподели и своята идея да създаде детска боксова школа, но само за най- дисциплинираните и отговорни ученици.

На срещата присъства и директорът на училището Весела Йотова, която благодари на шампиона и го покани отново да гостува в училището, защото е важно децата да се докоснат до велики българи като него.

Учениците бяха подготвили подаръци- портрети на боксьора, които предизвикаха усмивките му, но и признанието, че има добри попадения. Шампионът раздаде автографи и се снима с всички.