Новини

Благотворителен мач зарадва Симона и майка й

В Деня на християнското семейство волейболната зала „Спартак” се оказа тясна за всички, които дойдоха да подкрепят Симона и майка й в борбата с коварна болест, приковала младото момиче към инвалидна количка. Симона е бивша спортистка и въпреки, че е била тенесистка, волейболистките – ветеранки решиха да организират благотворителен мач с възпитаничките на Стефка Великова от волейболен клуб „Олимпиец”, а събраните средства да дарят на Симона.

В Голямото семейство – както го нарече Стефка Великова – един от организаторите на благотворителния мач по волейбол, се виждаха хора от различни организации и спортни клубове – Лайънс клуб, баскетболен клуб „Спартак”, фенове на плевенския спорт, танцовия състав на клуб “ Веселяци“, хор “ Нашенчета“, възпитаници на Центъра за хора с увреждания, дори беше осигурен кетъринг от волейболна ветеранка, която сега е собственик на ресторант.

Както каза за радио „Плевен” Стефка Великова, нуждата от събирането на средства в подкрепа на Симона е един повод да се срещнат  всички, които милеят за волейбола и искат да върнат славата му в Плевен, защото градът има големи традиции в България през годините при жените. Младите състезателки от клуб „Олимпиец” показаха завидно майсторство и събраха аплодисментите на публиката.

А ветеранките доказаха, че през годините не са загубили желанието си за победа и красивите изпълнения удовлетвориха не само присъстващите в зала „Спартак”, но и наставничката им – Марияна Костова.

Най-голяма беше радостта на Симона, която запечата в мобилния си телефон играта на двата тима, изпълненията на клуб “ Веселяци“, хор “ Нашенчета“ и хоровото изпълнение на децата. Събраната сума – 1951 лв. отидоха в сметката на момичето, а тя сподели, че те се равняват на онова, което получава за шест месеца от държавата.

Ето така изглеждаше голямото семейство на Симона в края на благотворителната вечер!

Николай Стоев