Новини

Пчеларите отново се събират от 8 до 11 февруари в „Мания Тауър”

На пресконференция в Областната администрация днес беше огласена програмата на пчеларското изложение, което се провежда ежегодно в Плевен. През тази година в него ще участват повече от 170 фирми от цял свят. Съпътстващата програма предвижда възможности за дискутиране на значими теми в пчеларството и производството на пчелни продукти, представени от водещи лектори от страната и чужбина. „Пчеларското изложение е събитие с утвърден и устойчив растеж. Изключително позитивен е фактът, че всяка следваща година интересът към него от страна на производителите в международен мащаб се увеличава. Наред с това пчеларското изложение е дългоочакван форум и от потребителите на пчелни продукти”- каза на пресконференцията областният управител на Мирослав Петров.

По думите на Румен Балински – организационен секретар на Областния пчеларски съюз в Плевен на откриването на изложението се очаква да присъства министърът на земеделието Румен Порожанов.

На щанда на Плевенския областен съюз ще дадем възможност на посетителите на изложението да опитат мед от нашия регион – увери Юлиян Станчев – областен председател на пчеларския съюз. Той е категоричен, че в България консумацията на мед и пчелни продукти е намаляла и това не е положителен знак. Плевенският мед е с много добри качества и организацията е една от дейните в страната. Затова на пчеларите е връчена почетна грамота от Обединения български пчеларски съюз – обяви на пресконференцията Юлиян Станчев.

Николай Стоев